logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Különleges karakterek F1

Készítsen weblapot a vízről. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „viz” nevű könyvtárat, abban pedig egy viz.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre. A böngésző címsorában a „Víz” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Víz”, azt követően a következő listák szerepeljen:
Víz
A víz egy vegyület, amelyet két hidrogén és egy oxigén atom alkot. Vegyjele: H2O. Úgy is mondhatjuk dihidrogén-monoxid. A dihidrogén-monoxid persze nem egyezik meg a csapvízzel. A dihidrogén-monoxid például a desztillált víz. A csapvíz sok más vegyületet is tartalmaz, úgy is mondhatnánk szennyezéseket. A víz megolvad 0°C-tól és forrásba kezd 100°C-tól. A víz néven csak a folyékony halmazállapotában szoktuk nevezni. Fagyáspont alatt jég, forráspont felett gőz néven említjük. Az emberi test 70% víz. Naponta sok vizet vesztünk, ezért 1,5-2 liter vizet kell magunkhoz venni.
Tulajdonság
A víz 4°C állapotban a legsűrűbb. 20 °C-on a sűrűsége 998,2 kg/m³. Íztelen, szagtalan, folyadék.
További feladat: A „Víz” cím legyen középre igazítva. Az ezt követő bekezdés legyen sorkizárva. A második mondatban a víz vegyjelében a kettes alsó indexben legyen. A hetedik mondatban a nulla és a 100-as utáni fok jele szerepeljen a htmlkóddal. A következő cím a „Tulajdonság” hármasfejezetcímmel legyen megadva. Az utolsó bekezdés mondataiban a fok jele htmlkóddal legyen megadva. A „998,2 kg/m³” mértékegységben a hármas felső indexben szerepeljen.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.