logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Logikai formázás F3

Készítsen weboldalt a C programozási nyelvről.

Ha ön például a "9a" osztályba jár saját könyvtárában a (ami alapesetben Windowson a "c:Documentums and Settingstanulo" Linuxon "/home/tanulo/") hozzon létre egy "9a" nevű könyvtárat, ha az még nem létezik. Ügyeljen arra, hogy a 9-es (az osztály szintje) és az "a" az osztály jele közzé ne kerüljön más karakter! A 9a könyvtárban hozzon létre egy "web" nevű könyvtárat.

A webkönyvtárban hozzon létre egy "c" nevű könyvtárat. A kiinduló állomány neve index.html lesz, hozza létre a "c" nevű könyvtárban. Az weboldal UTF-8 kódolású legyen.

Az index.html állomány a böngésző címsorában a "C nyelv" felirat jelenjen meg. A weboldalon legfelül egyes fejezet címmel középre igazítva a "C nyelv" szerepeljen.

Ez után a következő bekezdések szerepeljenek:

C nyelv
Írjunk meg tetszőleges szövegszerkesztővel első C programunkat:#include

#include <stdio.h>
main()
{
    printf("Helló Világn");
}
Az állományt mentsük a hello.c néven.

Ha GCC fordítót parancssorból használjuk, akkor a program lefordításához a következő parancsot kell kiadnunk:
gcc hello.c

Ezek után attól függően, hogy milyen környezetben dolgozunk létrejön egy hello.exe vagy egyszerűen egy hello nevű futtatható állomány.

Az index.html weblapot formázza tovább a következők szerint: A "Pascal" cím egyesfejezetcímmel szerepeljen. A minta programrészlet és a fordítás parancsa a "gcc hello.c" legyen logikailag formázva, billentyűzetről bevihető szövegként. Az egész weblap háttérszíne legyen fehér maradjon, a betűk színe szintén fehér. Az egész tartalmat helyezzük egy táblázatba amit középre igazítunk, amely böngésző 80%-át tölti ki és sötétkék háttere van. A weboldal alján saját neve, osztálya és a mai dátum szerepeljen.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.