logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

A szöveg önálló formázása F1

Készítsen weblapot az emeléstechnikáról. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „belemniteszek” nevű könyvtárat, abban pedig egy belemniteszek.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre.

Készítsen weblapot a Belemniteszekről, amelynek kiindulópontja az belemniteszek.html állomány. A böngésző címsorában a „Belemniteszek” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Belemniteszek”, azt követően az alábbi szöveget helyezze el:
A tintahalak távoli rokonai voltak réges-régen. Rokonaik, a spirulák, szépiák és kalmárok. A fosszilis leletek szerint fogókarmokkal ellátott végtagjuk és tintazacskójuk volt. Köpenyzacskójuk tölcsérré módosult függelékével a sugárhajtás elvének megfelelően hajtották magukat vízben.

A második mondatban a „spirulák”, „szépiák” és „kalmárok” szavak sötét kék színnel 6-os betűnagysággal legyenek formázva. Az első mondat „tintahalak” szava „Sans” és „Ariel” fontkészlet legyen beállítva.

Az oldal alján saját neve szerepeljen a következő mondat után: „Készítette: ”. Ügyeljen a kettőspont utáni szóközre. A következő sorban az „Osztály: ” szöveg után írja saját osztályát. A következő sorban az aktuális dátumot írja, majd az utolsó sorban az weboldal kódolását írja.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.