logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Bekezdés, sortörés F1

Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „hangya” nevű könyvtárat, abban pedig egy index.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre.
Készítsen weblapot a hangyákról, amelynek kiindulópontja az index.html állomány. A böngésző címsorában a „Hangya” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Hangyák”, azt követően három alfejezet szerepeljen:
• Felépítésük
• A kolónia szerkezete
• Családfa

A „Felépítésük” fejezet tartalma:
A hangyákat a kis termet jellemzi, megjelenésük nem feltűnő, testük külső felülete általában színtelen. A testük alakja viszont annál változatosabb.

A „A kolónia szerkezete” fejezet tartalma:
A hangyák egy fajon belül is több alakúak. Alapvetően három formájuk szokott lenni. Ezek a hím szárnyas, nőstény szárnyas és szárnyatlan munkás.

A „Családfa” fejezet tartalma:
A hangyák családfája öt családra oszlik: Camponotinae, Myrmicinae, Dorylinae, Dolichoderinae, Ponerinae. Az öt család közül a Dorylinae-alcsalád nem él Magyarországon.

Az oldal alján saját neve szerepeljen a következő mondat után: „Készítette: ”. Ügyeljen a kettőspont utáni szóközre. A következő sorban az „Osztály: ” szöveg után írja saját osztályát. Az utolsó sorban az aktuális dátum szerepeljen.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.