logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Táblázatok F3

Készítsen weblapot a teknősökről. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre egy „teknos” nevű könyvtárat, abban pedig egy teknos.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre.
A böngésző címsorában a „Teknős” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Teknős”, azt követően a következő listák szerepeljen:


A gerincesek csoportjába tartozó négylábú, hátán erős teknőt viselő állat. Két fajtája ismert. Az egyik a vizekben és a másik a szárazföldön. A vizekben gyorsan mozog, így ebben a közegben ragadozóként él. A szárazföldön lassan mozognak, ezért az ehhez a fajhoz tartozó testvéreik növényevők. Elvégre a növények nem szaladnak el. Magyarországon egyetlen faj honos, ez a mocsári teknős. Az alsó állkapcsainál két mirigyet találunk amelyet párzási időszakban használnak a másik nem csalogatására. A teknősök tojásokkal szaporodnak. Érdekesség, hogy a teknősök egyik fajánál a világra jövetel utáni nemet a tojások körüli hőmérséklet határozza meg. A többi faj esetében a más gerincesekhez hasonlóan a genetika határozza meg.

Az egész bekezdés legyen sorkizárva, és dőlt betűs. Az egész táblázat legyen középre igazítva. A táblázat első és utolsó kés sorában a mintának megfelelően legyenek az oszlopok összevonva, tartalmuk legyen középre igazítva. Az első sor cellájának színe legyen: #f7f7f7. A másodiktól a hatodik sorig az első oszlop celláinak színe legyen: #f2f2f2.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.