logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Igazítás F3

Készítsen weblapot a kovariról. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „kovari” nevű könyvtárat, abban pedig egy index.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre. A böngésző címsorában a „Kovari” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Kovari”, azt követően a következő fejezet szerepeljen:
A kovari egy kettősfésűjű erszényes egér. A fajt 1896-ban írta le Sir Walter Baldwin Spencer és a közeli rokon Dasycercus nembe sorolta Dasycercus byrnei néven. Azóta kiderült, hogy azoktól jelentősen különbözik, így önálló nemet hoztak létre a számára.

A következő sorban a „Megjelenés” kettes fejezetcímmel szerepeljen. Azt követően az alábbi bekezdés következzen, jobbra igazítva:
Karcsú, kis testű állat. A testhossza 12-18 cm hosszú, farok hosszúk 10-14 cm. Súlyuk 70 és 140 gramm között változhat. A fehér hasát kivéve az egész teste szürke. Farkának testéhez közelebb eső fele vöröses színű, a farka végén hosszú fekete szőrökből álló bojtot találunk. A farka végén lévő bojtot izgalmi állapotban fésű szerűen felborzolja. Magyar nevét is erről kapta korábban. A mai neve a kovari, az élőhelyén található bennszülöttektől származik. A következő sorban a „Életmódja” kettes fejezetcímmel szerepeljen. Azt követően az alábbi bekezdés következzen, középre igazítva:
Kis méret ellenére ragadozó félékhez tartozik vagyis húst eszik. Minden nála kisebb állatot elfogyaszt. Ezek lehetnek rovarok, pókok, vagy kisebb gyíkok. A madarak földön található fészkeit is kifosztja. Elsősorban éjszakai életet él, néha nappal is látható állat. Lakhelynek saját üreget ás, vagy belakja más állatokét. Szociális élete nem ismert, de általában egyedül élő állat. A következő sorban a „Szaporodása” kettes fejezetcímmel szerepeljen. Azt követően az alábbi bekezdés következzen, balra igazítva:
A kovari nőstények megközelítőleg 34 napig vemhesek, amely után 4-7 közötti kölyköt hoznak világra. A kölykök életük első heteit anyjuk erszényében töltik. Három hónapos korukra lesznek teljesen kifejlettek. Körülbelül négy évig élnek.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.