logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Háttérkép és képek beillesztése F2

Készítsen weblapot a macskákról. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „macska” nevű könyvtárat, abban pedig egy macska.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre. A böngésző címsorában a „Macska” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Macskák”, azt követően a következő fejezet szerepeljen:

Macska
A macska az egyiptomi,a kínai és a vikingi ősi legendáiban és mítoszaiban fontos szerepet töltött be. Körülbelül 10 000 évvel ezelőtt szegődött az emberhez. Képesek vadon élve is fennmaradni,mint más háziállatok. Kisebb kolóniákban élnek. Gazdátlanul hosszú távon csak kevés macska tud élni,sokuk halálát jármű,betegség,és az éhség okozza. Számos színváltozata és fajtája létezik. Csupasz és farok nélkülieket is tenyésztenek. Egy kistermetű,húsevő emlős.
Képességek, életmód
Gyors, sportos alkatuk, hajlékony, rugalmas ízületeik intenzív életmódot tesznek lehetővé számukra, amely ideális a ragadozó életmódhoz. Jó futók, futás közben az 50 km/óra sebességet is elérik. Függőlegesen akár két méter magasra is képesek felugrani. Gyors reflexeik vannak, kiváló egyensúlyérzékük van, amit a farokmozgás is segít. A macska kölykök 8-10 hétig az anyjukra vannak szorulva, az eteti őket. Napi két három alkalommal táplálkoznak. Átlagosan 12-16 órát alszanak, de egyes macskák képesek akár 20 órát is aludni. A macskák minél idősebbek az alvás annál gyakoribb tevékenység. Kommunikációhoz többféle hangot használnak, ami más játéknál és más harc közben. Metakommunikációjuk megfigyelhető doromboláskor, például a farokcsóválás.

A macska.jpg állományt illessze a második bekezdésbe jobb oldalra, a szöveget balról körbefolyatva. A „Macska” a főcím egyesfejezetcímmel, a „Képességek, életmód” cím pedig kettes fejezetcímmel. A második bekezdés, második mondatban az „50 km/óra” legyen félkövér. A második bekezdés, negyedik mondatában a „ Gyors reflexeik vannak” szöveg legyen dőlt és aláhúzott. Mind a két bekezdés legyen sorkizárással igazítva. A kép méretét a HTML címkékkel állítsuk 100x84 méretre (szélesség: 100; magasság: 84).Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.