logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Bekezdés, sortörés

Ha a weblap csak fejezetcímekből áll még mindig nincs tartalom. A tartalmat az egyes fejezetcímek után adjuk meg egy vagy több bekezdésben. Egy bekezdést a „p” címkék közzé helyezünk el. Például a párduc táplálkozásáról szóló fejezet így nézhet ki:

<h2> Táplálkozás </h2>

<p>
A leopárd többféle állatot elejt. Valamilyen magas helyről figyeli áldozatit, aztán oda lopakodik, majd hirtelen ugrással támad.
</p>
Ha több bekezdést is készítünk az újabb bekezdések új sorban fognak kezdődni.

<h2> Táplálkozás </h2>

<p>
A leopárd többféle állatot elejt. Valamilyen magas helyről figyeli áldozatát, aztán oda lopakodik, majd hirtelen ugrással támad. </p>

<p>
Emberlakta területeken sajnos a házi állatokat is megtámadja.
</p>


A „p” az angol paragraph szóból származik, amelyet paragrafusnak vagy bekezdésnek fordíthatunk. A sortöréseket hozhatunk létre a „br” címkékkel. A „br” címkének nincs lezáró része, hiszen a sortörésen nincs mit lezárni. Az XHTML pedig megköveteli a címkék lezárását, mit teszünk ilyenkor? XHTML esetén a <br /> vagy <br/> alakot használjuk (Kettő között különbség egy szóköz). HTML-ben viszont egyszerűen: <br> Ha több „br” címkét használunk egymás után, akkor üres sorokat tudunk létrehozni.

<h2> Táplálkozás </h2>
<br />
A leopárd többféle állatot elejt. Valamilyen magas helyről figyeli áldozatát, aztán oda lopakodik, majd hirtelen ugrással támad.
<br />
Emberlakta területeken sajnos a házi állatokat is megtámadja.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.