logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Listák F2

Készítsen weblapot az merevlemezekről. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „merevlemez” nevű könyvtárat, abban pedig egy merevlemez.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre.
A böngésző címsorában a „Merevlemez” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Merevlemez”, azt követően a következő listák szerepeljen:
Merevlemez
A merevlemez egy számítógépes adattároló eszköz, amely az adatokat egy gyorsan forgó fémlemezre felvitt mágnesezhető rétegen tárolja. A lemezen forgás közben olvasó-író fejek járnak a lemez közepétől annak széléig. Egy merevlemez eszközben egyszerre több lemez is található. Minden lemezhez kettő darab író-olvasó fej tartozik. Az adatok tárolása körkörös sávokban történik. A lemezeken az azonos helyen elhelyezkedő sávokat cilindereknek hívjuk. Egy-egy sávot szektorokra osztunk fel.
Kapcsolódó fogalmak
• Particionálás
• Formázás
• Fájlrendszer
• Töredezettség

A „Merevlemez” és a „Kapcsolódó fogalmak” címek kettes fejezetcímmel legyenek megadva. A Második bekezdésben szereplő lista számozatlanul jelenjen meg, minden szava dől betűvel. Az első bekezdés második mondatában az „olvasó-író” szavak félkövér és dőlt betűvel szerepeljenek. Az első bekezdés negyedik mondatában a „író-olvasó fej” szavak dőlt betűvel, aláhúzottan szerepeljenek.
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.