logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

Háttérkép és képek beillesztése F3

Készítsen weblapot a halakról. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „halak” nevű könyvtárat, abban pedig egy index.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre. A böngésző címsorában a „Halak” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Halak”, azt követően a következő fejezet szerepeljen:
Közös jellemzőjük a négy láb hiánya. Nem soroljuk a halak közzé a cetféléket mivel azok eredetileg nem a vizekben élte, csak úgy szokta bele. A tintahal és a lándzsáshal nevében is szerepel a hal szó, azonban rendszertanilag ezek puhatestűek és nem halak. Ehhez hasonló a békák lárvájából kikelt ebihal sem.
Felhasználásuk
A hal fontos táplálék az ember számára. A halak izomzatából készített termékeket és féltermékeket nem szoktuk húsnéven emlegetni, helyette a halat használjuk. A hús szót általában a szárnyasok és az emlősök izomzatából készített ételt nevezzük. A halak húsának másként kezelése már a keresztény, iszlám és zsidó vallásban is megfigyelhető. A kereszténység esetén például a böjti ételként fogyasztható ételek között szerepel a hal.
Az alábbi Sugercsontvaz.jpg nevű képet illessze be háttérképnek. A második bekezdés egész szövege legyen kék. A felhasználásuk cím legyen hármas fejezetcímmel megadva. Az első bekezdés harmadik mondatában a „tintahal” és a „lándzsásal” legyen dőlt és aláhúzott. A második bekezdés negyedik mondatában a „keresztény”, „iszlám” és „zsidó” szavak félkövérek legyenek.
hal

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.