logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Táblázatok F2

Készítsen weblapot a gyermekláncfűről. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „gyermeklancfu” nevű könyvtárat, abban pedig egy gyermeklancfu.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre.
A böngésző címsorában a „Gyermekláncfű” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Gyermekláncfű”, azt követően a következő listák szerepeljen:
A gyermekláncfű más nevein pongyola pitypang, kutyatej. Latinul Taraxacum officinale. A kutyatej helytelen megnevezés lehet mert van egy másik hasonló növény ami egészen más, ráadásul mérgező is. Egész Európában megtalálható, vadon élő növény. Sárga rózsaszerű virága, lándzsa alakú, csipkézett levelei vannak. Gyökérzete a mélyen a talajba nyúlik. Az aranysárga virága egy idő után fehér labdaccsá változik, amivel gyerekek nagyon szeretnek játszani, a magyar neve is ennek köszönhető. Levelét virágzás előtt salátában is használják.
Gyógyászat
Gyógyászati céllal az egész világon használják, több helyen ezért termesztik is. Az egész növényt gyűjtik, beleértve a gyökerét is. A levelét és a virágát tavasszal gyűjtik, gyökérzetét ősszel. Keserű anyaga lévén használják emésztőrendszeri és máj bántalmakra, ezen felül epehólyag, ízületi gondokra.Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.