logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Az oldal színei F3

Készítsen weblapot az emeléstechnikáról. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „emeles” nevű könyvtárat, abban pedig egy emeles.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre.
Készítsen weblapot az emeléstechnika témakörében, amelynek kiindulópontja az emeles.html állomány. A böngésző címsorában a „Emelés” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Emeléstechnika”, azt követően három alfejezet szerepeljen:
• Csúszda technika
• Csörlő
• Elevátor
Az egyes fejezetcímekhez tartozó bekezdések
Csúszda technika
A gravitációs erőt használó egyszerű gép. A mozgatandó anyag fém, fa vagy műanyag vályúszerűen kialakított felületen csúszik van. A csúszda lejtésszögét a csúszdapálya anyagának felülete határozza meg. Ügyelni kell továbbítandó anyag sebességére. Ha túl gyors akkor sérülhet a szállítandó anyag.
Csörlő
Az egyszerű emelő elvén alapuló emelőgép. Egy hengerszerű felületre feltekert drótkötélből (esetleg kenderkötélből) áll. A henger egy hajtókarral vagy egy motorral forgatható. A motor lehet belsőégésű vagy elektromos. Biztonságos üzemeltetése érdekében a visszafutás ellen egy kilincsmű vagy valamilyen fék felszerelése szükséges.
Elevátor
Az elevátor másik nevén felhordó, szemcsés, darabos vagy por alapú anyagok emelésére szolgál. Függőleges és ferde irányban is használható. A felépítése hasonló a csörlőhöz, viszont a kötél végén valamilyen szállító alkalmatosságot találunk.

Az oldal háttérszíne fehér színű legyen. A szöveg színét állítsa #000080 színűre.
Az oldal alján saját neve szerepeljen a következő mondat után: „Készítette: ”. Ügyeljen a kettőspont utáni szóközre. A következő sorban az „Osztály: ” szöveg után írja saját osztályát. Az utolsó sorban az aktuális dátum szerepeljen.
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.