logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

A szöveg önálló formázása F2


Készítsen weblapot az őscetekről. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „oscetek” nevű könyvtárat, abban pedig egy index.html nevű állományt. Az állomány ISO-8859-2 karakterkódolással hozzuk létre.

Készítsen weblapot a őscetekről, amelynek kiindulópontja az index.html állomány. A böngésző címsorában a „Őscetek” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Őscetek”, azt követően a következő fejezetek szerepeljenek:

Dorudon
Az emlősök osztályának, és a cetek rendjéhez tartozó, Archaeoceti alrendjéhez tartozó, Basilosauridae családjába tartozó, Dorudontinae alcsaládhoz tartozó kihalt állatfaj. A Dorudon test 5 méterre is megnőtt, alkatilag a delfinhez hasonlítanak. A világ meleg tengereiben élt állatoknak lándzsa szerű fogazatuk volt.

Pakicetus
A Pakicetus az emlősök osztályának a cetek rendjéhez, ezen belül az Archaeoceti alrendjéhez és a Pakicetidae családjához tartozó kihalt állatfaj. Farkas nagyságú, főleg szárazföldön élő állat volt a mai Pakisztán területén.

Protocetus
A Protocetus az emlősök osztályának a cetek rendjéhez, ezen belül az Archaeoceti alrendjéhez, és a Protocetidae családjához tartozó kihalt állatfaj. A pakicetus utódja, melynek még mindig voltak uszonyai, és a lábujjai között uszonyok.
A Dorudon, a Pakicetus és a Protocetus kettes fejezetcímmel határozzuk meg. Színe legyen sötét kék. Az egész oldal szövege „Arial”, „Helvetica” és „Veranda” legyen.
Az oldal alján saját neve szerepeljen a következő mondat után: „Készítette: ”. Ügyeljen a kettőspont utáni szóközre. A következő sorban az „Osztály: ” szöveg után írja saját osztályát. A következő sorban az aktuális dátumot írja.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.