logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Az oldal színei F2

Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „gitarfak” nevű könyvtárat, abban pedig egy index.html nevű állományt. Az állomány ISO-8859-2 karakterkódolással hozzuk létre.
Készítsen weblapot a gitárfákról, amelynek kiindulópontja az gitarfa.html állomány. A böngésző címsorában a „Gitárfa” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Gitárfa”, azt követően három alfejezet szerepeljen:
• Jávor
• Mahagóni
• Cseresznye
Az egyes fejezetcímekhez tartozó bekezdések
Jávor
Más néven juhar. Megtalálható Észak-Amerikában, Kínában, Európában, Japánban, Iránban és Kazahsztánban. Közepesen nehéz szilárd fafajta, a hangszerkészítők kedvelt fa fajtája. Világos árnyalatú anyagának köszönhetően könnyen festhető.
Mahagóni
Közép és Dél-Amerikában és Afrikában is nőnek. Méregdrága hangszereknél használják. Színe a sötét vörös, sárga fehér, rózsaszínig terjed. Hosszan csengő hangokat szerető zenészek szeretik.
Cseresznye
Észak-Afrika, Európa és Észak-Amerikában is megtalálható. Nem túl könnyű és nem túl kemény. Szívesen használják a mahagóni helyett, mivel hangzása közel áll hozzá. Halvány rózsaszínes árnyalat van.

Az oldal színét állítsa be sárgára színűre. A szöveg színét állítsa sötétkék színűre.
Az oldal alján saját neve szerepeljen a következő mondat után: „Készítette: ”. Ügyeljen a kettőspont utáni szóközre. A következő sorban az „Osztály: ” szöveg után írja saját osztályát. Az utolsó sorban az aktuális dátum szerepeljen.
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.