logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Az oldal színei F1

Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „buvarkodas” nevű könyvtárat, abban pedig egy index.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre.
Készítsen weblapot a búvárkodásról, amelynek kiindulópontja az index.html állomány. A böngésző címsorában a „Búvárkodás” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Búvárkodás”, azt követően három alfejezet szerepeljen:
• Ipari búvárkodás
• Kedvtelési búvárkodás
• Sportbúvárkodás
Az „Ipari búvárkodás” fejezet tartalma:
Hivatásos búvárok ipari létesítményekben, építkezéseknél, fúrótornyoknál dolgoznak. Általában a felszínről kapják a levegőt és állandó kapcsolatban állnak a felszínnel. Nagyobb mélységekben speciális kamrát használnak, esetleg robotokat az emberek helyett.

A „Kedvtelési búvárkodás” fejezet tartalma:
Kedvtelési búvárkodás esetén a búvár neoprén ruhát, palackot, búvármellényt, maszkot, légzőcsövet, nyomáscsökkentőt, uszonyt, ólmot, búvárkést illetve mélység- és időmérő műszereket (vagy az ezeket helyettesítő búvárkomputert) visel. Így önálló készülékes merülésről beszélünk.

A „Sportbúvárkodás” fejezet tartalma:
A sportbúvárkodásnak több válfaja van. Az egyik ilyen a tájékozódási búvárkodás. Minél rövidebb idő alatt meg kell találnunk bizonyos tájékozódási pontokat. Vannak uszodában űzött sportbúvárkodások. Ez lehet csak uszonnyal való úszás vagy kisebb palackkal való úszás.

Az oldal színét állítsa be navy azaz sötétkék színűre. A szöveg színét állítsa fehér színre. Az oldal alján saját neve szerepeljen a következő mondat után: „Készítette: ”. Ügyeljen a kettőspont utáni szóközre. A következő sorban az „Osztály: ” szöveg után írja saját osztályát. Az utolsó sorban az aktuális dátum szerepeljen.
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.