logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

A szöveg önálló formázása F3


Készítsen weblapot az emeléstechnikáról. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „asztrobiologia” nevű könyvtárat, abban pedig egy start.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre.

Készítsen weblapot az asztrobiológiáról, amelynek kiindulópontja az start.html állomány. A böngésző címsorában a „Asztrobiológia” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Asztrobiológia”, azt követően a következő fejezetek szerepeljenek:
Az asztrobiológia a földön kívüli élet eredetét, lehetőségeit, evolúcióját, valamint a földi élet esetleges földön kívüli eredetét vizsgálják. Az utóbbi idők kutatásai a Marsra összpontosulnak. A jelek szerint valamikor lehetett élet a Marson. 2004-ben metánt fedeztek fel a Marson távcsövekkel és a Mars Express űrszondával. Mivel a metán hamar bomlik ezért lennie kell működő vulkánnak vagy életnek a földön. A kutatók vulkánt eddig nem találtak.

Az oldal háttérszíne sötétkék legyen. Az oldal szövege fehér. A bekezdésben található Mars szavak és ragozott alakjai legyenek sárgák és „Ariel” és „Helvetica” fontokat állítsuk be.

Az oldal alján saját neve szerepeljen a következő mondat után: „Készítette: ”. Ügyeljen a kettőspont utáni szóközre. A következő sorban az „Osztály: ” szöveg után írja saját osztályát. A következő sorban az aktuális dátumot írja.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.