logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Listák F3

Készítsen weblapot a feketerigóról. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „madarak” nevű könyvtárat, ha az még nem létezne, abban pedig egy feketerigo.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre.
A böngésző címsorában a „Feketerigó” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Feketerigó”, azt követően a következő bekezdés és lista szerepeljen:

Feketerigó
Korábban erdő lakó madár ma emberek között is él. Az erdők közül elsősorban, lombos, bokros erdőszéleket kedveli. Hossza körülbelül 25 centiméter, szárnyának fesztávolsága 34-38 centiméter. A hím tollazata fekete, a nőstényé barna. A fiatalabb rigók az első vedlésig pettyezett a tolluk. Fekete szemek és sárgás csőrük van. Énekét napközben halljuk. Táplálékul hernyók, bogarak, lárvák, szúnyogok és giliszták. Magvas és bogyós magvakat is elfogyasztják.
Ország
Állatok (Animalia)
Törzs
Gerinchúrosok (Chordata)
Altörzs
Gerincesek (Vertebrata)
Osztály
Madarak (Aves)
Rend
Verébalakúak (Passeriformes)
Alrend
Verébalkatúak (Passeri)
Család
Rigófélék (Turdidae)
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.