logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Háttérkép és képek beillesztése F1

Készítsen weblapot a krokodilokról. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „krokodil” nevű könyvtárat, abban pedig egy krokodil.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre. A böngésző címsorában a „Krokodil” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Krokodilok”, azt követően a következő fejezet szerepeljen:
Felépítése

Gyíkszerű állatok, amelyeknek hasuk és hátuk kissé lapított. krokodil Fejük erősen előrenyúló, rövid nyakon helyezkedik el. A krokodilok farka testükkel ellentétben oldalirányban lapított, hosszúk pedig eléri a test teljes hosszát is. Kültakarójuk bőr helyett vastag páncél, amely úgynevezett szarupikkelyekből állnak, és szorosan egymás mellett vastag szarulemezt képeznek, így védve a külső hatásoktól. A pikkelyek alatt ugyancsak vastag csontréteg helyezkedik el. A hasuk fehéres szürke, hátuk és oldaluk barnás árnyalatú. Arckoponyába ékelődött valódi gyökerekkel rendelkező fogaikkal biztosan ragadják meg zsákmányukat. Ezek a fogak azonban rágásra nem alkalmasak, csak a zsákmány széttépésére, megragadására. Az ősi hüllőktől örökölték a gerincoszlopból eredő erőteljes oldalbordák. Végtagjaik kissé megemelik testüket, de nem támasztják azt alá, ezért nehezebben járnak a szárazföldön, ezért érdemes szaladni.
Emésztésük
Az alsó állkapocshoz lenőtt rövid nyelvük van, amely ízlelőbimbókban gazdag. Nyálmirigyek nincsenek, az zsákmányt rágás nélkül csak összetörve nyelik le kettős gyomrukban, hasonlóan a madarakhoz. Ez a gyomor egy mirigyes és egy erős zúzó részből áll, amelyet két kisebb nyílás köt össze. A krokodil az emésztés elősegítéséhez köveket is leszokott nyelni, ilyet megfigyelhetünk a madaraknál is. A gyomrot egy rövid gyomorvégi bél követi, aztán egy hosszú vékonybél következik. A vékonybél után vakbél nélkül a végbél következik.

A „Felépítése” és az „Emésztése” bekezdés legyen kettes fejezetcímmel megadva. Az első bekezdés első mondatában a „Gyíkszerű állatok” legyen aláhúzott. Az első bekezdésben ágyazza bele a krokodil_200x150.jpg nevű képet. A kép legyen bal oldalra igazítva, vagyis a szöveg jobbról folyjon körbe körülötte. A képet letöltheti innen vagy a tanár által megadott más helyről.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.