logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Táblázatok F1

Készítsen weblapot a klímaváltozásról. Saját könyvtárában (Pl. C: Documents and Settings) hozzon létre egy könyvtárat, melynek neve saját osztálya. Például.: 9c. Ügyeljen arra, hogy szám és a betű között ne legyen más karakter vagy szóköz! A 9c könyvtárban hozzon létre egy web nevű könyvtárat, ha az még nem létezne. A web könyvtárban hozzon létre „klimavaltozas” nevű könyvtárat, abban pedig egy klimavaltozas.html nevű állományt. Az állomány UTF-8 karakterkódolással hozzuk létre.
A böngésző címsorában a „Klímaváltozás” felirat szerepeljen. Az oldal tetején a főcím: „Klímaváltozás”, azt követően a következő listák szerepeljen:

Az éghajlatváltozás a világ legnagyobb problémája. Legfőbb cél az USA, Kína és az Európa széntüzelésű erőműveinek lecserélése megújuló energia forrásokon alapuló erőművekre. Ügyelnünk kell az üvegházhatású gázok kibocsátására, mint amilyen a CO2. Az üvegházhatás a légkör hőmegtartó képességén alapszik. Minden függ a nap távolságától, az üvegházhatású gázok légköri koncentrációjától és az atmoszféra sűrűségétől függ.
Az üvegházhatás fő okai:
széndioxid
   CO2
metán
   CH4
Évi üvegházgáz-kibocsátás kibocsátás 2004-2005 években


Az első bekezdésben a széndioxid képletében a kettes legyen alsó indexben. A következő bekezdésben a széndioxid és a metán szavak egy definíciós lista elemeiként szerepeljenek. A képletük pedig azok leírásaként. A táblázatot úgy készítse el, hogy az „Ország” és a „Kibocsátás tonnában” szöveg – ahogy a mintában is láthatóak – táblázatcímsorként legyenek meghatározva. A „Kibocsátás tonnában” oszlop alatti számok legyenek közére igazítva, dőlt betűkkel. Az első bekezdés legyen jobbra igazítva.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.