logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

A címlista testre szabásaA Körlevél címzettjei párbeszédpanelen sorba rendezhetjük címlistánkat, kereshetünk benne és bejelölhetjük azokat a rekordokat, amelyeket nyomtatni szeretnénk.

Szűrésnél meg kell adni, hogy melyik mező tartalmát vizsgáljuk. A Viszonyítási alap lehet egy szám vagy szöveg. A Relációnál állítjuk be, hogy milyen összefüggés legyen a vizsgált mező és a Viszonyítási alap között. pl egyenlő, nem egyenlő, kisebb, nagyobb…

Ha (mint a példában) csak a budapestieknek kívánunk levelet küldeni, akkor a Helység mező tartalma Budapest kell legyen. Ekkor az Helység elemet kell választani a Mező listában, az Egyenlő lehetőséget kell választani a Reláció listában és az Budapest elemet kell választani a Viszonyítási alap listában.

Az És vagy a Vagy elemre kattintva további szűrési feltételeket adhatunk meg. És kapcsolat esetén valamennyi feltételnek teljesülnie kell ahhoz, hogy egy levél elkészüljön. Vagy kapcsolat esetén elég, ha az egyik feltétel teljesül.Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.