logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

Képek a dokumentumban

Programozott tananyag:


Képek beillesztése
Képeket az esetek többségében a szövegtörzsbe szúrjuk be el, de lehetőség van margókon történő elhelyezésükre (például élőfejbe vagy élőlábba) is.

Képek beillesztése a dokumentumba F1
Feladat

Fájlban tárolt kép beszúrása
A Kép ikonra kattintva egy hasonló ablak jelenik meg, mint a dokumentum megnyitásánál. Ki kell választani azt a képet, amit be szeretnénk szúrni, majd a Beszúrás gombra kattintunk.

Fájlban tárolt kép beszúrása T1
Feladat

Kép beszúrása vágólapról
A vágólapon keresztül egy tetszőleges dokumentumból másolhatunk képet a szövegkurzor pozíciójába.

Kép beszúrása vágólapról T1
Feladat

Kép csatolása
A csatolás során Word nem másolja be a képet a dokumentumba, hanem csak hivatkozunk rá (link). A szerkesztett dokumentum mérete így kisebb lesz.

Kép csatolása T1
Feladat

ClipArt ábra beszúrása
A ClipArt gyűjteményben sok olyan ábrát találunk, amelyeket felhasználhatunk dokumentumunk elkészítésénél.

ClipArt ábra beszúrása T1
Feladat

Képek méretezése
Ha nem szeretnénk, hogy a méretváltoztatás során a kép torzuljon, akkor a Rögzített méretarány, és Az eredeti képmérethez képest felirat mellett ki kell pipálni a jelölőnégyzetet a Magasság és Szélesség állítása előtt.

Méretező pontok használata
Ha nincs szükségünk a méret pontos beállítására, akkor a kép szélességét és magasságát méretező pontok segítségével gyorsan módosíthatjuk.

Képek méretezése T1
Feladat

Képek elrendezése
Ha a Körbefuttatás menüpontban bármely más lehetőséget választjuk a kép pozícionálhatóvá, az oldalon mozdíthatóvá válik.

Képek elrendezése T1
Feladat

Képek forgatása, tükrözése
A kijelölt képet a felette lévő forgatópontja (zöld kör) segítségével is elforgathatjuk. Ehhez a forgatópontra k kattintunk, majd azt a azt a kívánt irányba húzzuk.

Képek forgatása, tükrözése T1
Feladat

Képstílusok
Gyorsan különleges formát, stílust állíthatunk be a képeknek a Képstílusok csoporton belül található ikonok segítségével.

Képek szegélyezése, effektusok
A Képszegély menüpontban szegélyt állíthatunk a kép köré. Megadhatjuk a színét, a stílusát, vastagságát a megfelelő menüpontok segítségével.

Képstílusok T1
Feladat

Képek sorrendje
A beszúrt objektum helyzetét is változtathatjuk. Ha több képet szúrunk be egymásra, akkor szükség lesz a sorrend kialakítására.

Képek sorrendje F1
Feladat


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.