logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

Word fájlműveletek

Programozott tananyag:


Új dokumentum létrehozása
Üres dokumentum esetén a dokumentum alapvető megjelenését meghatározó információkat és az alapértelmezett stílusokat a Normál sablon (Normal.dot) tartalmazza.

Új dokumentum létrehozása T1
Feladat

Sablonok használata
A sablonok olyan előre elkészített dokumentumformák, melyek segítségével külalakra azonos dokumentumokat készíthetünk.

Sablonok használata T1
Feladat

Dokumentum megnyitása
Ha nem egy teljesen üres dokumentumot szeretnénk létrehozni, és újonnan megírni, hanem egy meglévőt tovább szerkeszteni, vagy kinyomtatni, akkor a dokumentumot meg kell nyitnunk.

Dokumentum megnyitása T1
Feladat

A legutóbbi dokumentumok
A Office menüben (az Office gombra való kattintás után) elérhető a Legutóbbi dokumentumok listája ahol a legutóbb megnyitott néhány fájl neve látható.

A legutóbbi dokumentumok T1
Feladat

Megnyitható fájltípusok
A Word 2007 képes megnyitni a Microsoft Word összes korábbi változatával a Microsoft Works-el, a WordPerfect –el, a nyílt forráskódú szövegszerkesztőkkel készített, és a csak szöveget tartalmazó dokumentumokat.

Megnyitható fájltípusok T1
Feladat

Munka több dokumentummal
Ha már szerkesztünk egy dokumentumot és közben megnyitunk egy másikat, vagy létrehozunk egy újat, akkor a korábban szerkesztett dokumentum a háttérbe kerül.

Munka több dokumentummal T1
Feladat

Dokumentumok mentése
A mentés során a szerkesztett dokumentum aktuális állapota a lemezre kerül, olyan formában, hogy később is dolgozhatunk vele.

Dokumentumok mentése T1
Feladat

Mentés másként
Ha új néven, más helyre vagy más formátumban szeretnénk elmenteni a szerkesztett dokumentumokat, akkor az Office menü Mentés másként menüpontját kell kiválasztanunk.

Mentés másként T1
Feladat

Mentés másként F1
Feladat

Mentési mód
Ha az Office menü Mentés másként ikonjára és nem a mellette lévő nyílra kattintunk, akkor a Word 2007 beállításainál megadott fájltípus jelenik meg a Fájltípus listában.

Mentési mód T1
Feladat

Dokumentum bezárása
A dokumentumodat három módon zárhatod be: 1. Az Office gomb megnyomása után, a Bezárás gombra kattintva. 2. Az ablak jobb felső részén található a Bezárás gombra kattintva. 3. Az ALT+F4 billentyűkombinációval.

Dokumentum bezárása T1
Feladat


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.