logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

A Word munkakörnyezet

Programozott tananyag:


Word 2007 program megnyitása
Megnyitható a Windows Intézőben egy Word dokumentumra való dupla kattintással vagy az asztalon található Word ikonra kétszer kattintva.

Word 2007 program megnyitása F1
Feladat

A Word 2007 képernyő
A programablak részei: Címsor; Menüszalag; Vonalzók; Szerkesztőfelület; Gördítő sávok; Kijelölő sáv; Állapotsor.

A Word 2007 képernyő F1
Feladat

Program bezárása
Az Office gomb megnyomása után, a Kilépés a Wordből gombra kattintva vagy a Word ablak jobb felső sarkában látható Bezárás gombra kattintva vagy az ALT+F4 billentyűkombinációval.

Program bezárása T1
Feladat

A menüszalag
A menüszalag lapjai a dokumentum létrehozásának egy adott munkatípusához tartoznak, és a lapokon elhelyezett parancsok logikai csoportokba vannak rendezve. A csoportokban a legtöbbet használt gombok a legnagyobbak.

A menüszalag F1
Feladat

Speciális beállítások
A parancsok és beállítások száma több annál, mint amennyi elférhet egy-egy csoportban, ezért csak a leggyakrabban használt parancsok láthatók.

Általános lapok
A legtöbbet használt parancsok a menüszalag első lapján a Kezdőlapon találhatók. A gombokként megjelenő parancsok a gyakori feladatok elvégzését támogatják, ilyen például a másolás és a beillesztés, a szöveg és bekezdés formázása, valamint a szöveg keresé

Környezetfüggő lapok
Környezetfüggő lapok csak abban az esetben jelennek meg, ha szükség van rájuk. Akkor viszont nagyon megkönnyítik az adott művelethez szükséges parancsok elérését és használatát.

Lapok F1
Feladat

Lapok F2
Feladat

Office menü
Az Office gombra kattintva a legördülő Office menüben megtaláljuk a fájlkezelő műveleteket. Ezek minden Office alkalmazásban megtalálhatók, így az Office menü minden Office alkalmazásban egyformán jelenik meg.

Office menü T1
Feladat

Gyorselérési eszköztár
A gyorselérési eszköztár egy kis gombcsoport a bal oldalon, a menüszalag felett látható. A dokumentum készítése közben általános vagy ismétlődő műveletek nyomógombjait tartalmazza, amelyek nem kötődnek a munka egy szakaszához.

Gyorselérési eszköztár T1
Feladat

Művelet visszavonása
Ha tévesen végeztünk egy műveletet, például egy szöveget töröltünk véletlenül visszaállíthatjuk az előző állapotot a Gyorselérési eszköztár Visszavonás gombjával vagy a Ctrl + Z billentyűkkel.

Művelet visszavonása T1
Feladat

Helyi menü
A helyi menü (vagy környezetfüggő menü) akkor jelenik meg, ha jobb egérgombbal kattintunk egy kijelölt szövegen, egy képen, egy eszköztáron vagy az állapotsoron…

Helyi menü T1
Feladat

Állapotsor
Az állapotsor egyfelől információkat tartalmaz a dokumentumról, másfelől beállíthatjuk rajta, hogy milyen módon szeretnénk megjeleníteni a dokumentumot a képernyőn.

Állapotsor T1
Feladat

Nézetek
A dokumentumokhoz különböző nézeteket használhatunk munka közben. A nézetek a programablakot változtatják át bizonyos feladatok megoldása érdekében.

Nyomtatási elrendezés nézet
Ebben a nézetben tekinthetjük meg, hogyan jelenik meg a dokumentum oldalakra bontva, nyomtatott formában.

Nyomtatási elrendezés nézet T1
Feladat

Olvasás teljes képernyőn nézet
Nem a szöveg beírására vagy formázására szolgál, hanem olvasásra és egyes részek kiemelésére vagy megjegyzések hozzáfűzésére. A nézetből az ESC gombbal lehet kilépni.

Olvasás teljes képernyőn nézet T1
Feladat

Webes elrendezés nézet
Weblap vagy webes dokumentum létrehozásához és a képernyőn történő megjelenítéséhez használjuk

Webes elrendezés nézet T1
Feladat

Vázlat nézet
A Vázlat nézet a Word dokumentum szerkezeti felépítését jeleníti meg

Vázlat nézet T1
Feladat

Piszkozat nézet
A szöveg gyors beírására és módosítására alkalmazható.

Piszkozat nézet - T1
Feladat


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.