logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

Törlés, másolás, áthelyezés

Programozott tananyag:


Törlés
Ha nem jelöltünk ki szöveget, akkor a DELETE billentyű leütésével a szövegkurzor utáni , a BACKSPACE billentyű leütésével pedig a szövegkurzor előtti karakter törölhető.

Kivágás
Kivágásnál a kijelölt szövegrész vagy objektum ugyanúgy törlődik mint törlés esetén, de a törölt tartalom a vágólapra kerül. A vágólapon lévő szövegrész később a dokumentum bármely részén beilleszthető.

Törlés és kivágás T1
Feladat

Beillesztés
A vágólapon lévő szövegrész vagy objektum az éppen szerkesztett dokumentumba beilleszthető, függetlenül attól, hogy melyik program segítségével vagy melyik dokumentumból helyeztük a vágólapra.

Beillesztés T1
Feladat

Irányított beillesztés
Ha az egyik dokumentumból a másikba másolunk szöveget, és azt szeretnénk, hogy a másolt szöveg ugyanúgy nézzen ki, mint a céldokumentum többi szövege, akkor az Irányított beillesztés menüpontot használjuk.

Irányított beillesztés - T1
Feladat

Áthelyezés
A kijelölt szövegrészt vagy objektumot először kivágjuk. (Töröljük és elhelyezhetjük a vágólapon.) A vágólapon lévő szövegrészt vagy objektumot beillesztjük a szövegkurzor pozíciójánál.

Áthelyezés T1
Feladat

Másolás
Egy szövegrész vagy objektum másolásakor a szöveg eredeti példánya is megmarad a dokumentumban. A másolás nem csak dokumentumon belül, hanem több dokumentum között is elvégezhető.

Másolás T1
Feladat

Csatolás
A csatolás során Word nem másolja be a kijelölt szöveget vagy objektumot a dokumentumba, hanem csak hivatkozunk rá (link). A szerkesztett dokumentum mérete így kisebb lesz.

Csatolás T1
Feladat


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.