logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

Táblázatok

Programozott tananyag:


Táblázatok beszúrása
A táblázatok sorokba és oszlopokba rendezett téglalap alakú cellákból épülnek fel. A cellák tartalmazhatnak képet vagy szöveget.

Táblázatok beszúrása T1
Feladat

Táblázat rajzolása
A Táblázat rajzolása menüpontra kattintva az egérmutató ceruzává alakul. Először a táblázat szegélyét rajzolhatjuk meg. Ezt követően a ceruzát vízszintesen húzva megrajzolhatjuk sorokat, függőlegesen pedig az oszlopokat.

Szövegből táblázat
Átalakításnál minden bekezdésből egy sor lesz. Tabulátor jel vagy egy általunk megadott karakter jelzi a cellahatárokat.

Szövegből táblázat – F1
Feladat

Táblázatból szöveg
A táblázat átalakításához először kijelöljük a táblázatot. Ekkor a képernyő tetején megjelenik a Táblázateszközök / Elrendezés menüszalag

Táblázatból szöveg T1
Feladat

Táblázatstílusok
A beszúrt táblázat egy általános formát kap. A Táblázateszközök Tervezés menüszalagon különböző táblázatstílusok közül választhatunk, a megjelenő menük segítségével

Táblázatok elrendezése
Sok hasznos beállítási lehetőséget találunk a Táblázateszközök Elrendezés menüszalagon is. A legfontosabb műveletek közé tartozik egy új sor, új oszlop beszúrása, sorok, oszlopok törlése.

Cellák kijelölése
Táblázatok készítésekor kijelölhetjük egy-egy cella tartalmát vagy magát a cellát. A további műveletek ennek megfelelően vagy a kijelölt tartalomra (szövegre, képre..) vagy pedig a cellára lesznek hatással.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.