logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Szegély készítése

A bekezdésekhez kapcsolódó formázások között találhatjuk a bekezdések köré rajzolható szegélyek beállítását, és a bekezdés háttérszínének állítását és a mintázatot.

A Kezdőlap menüszalag Bekezdés csoportjában a Szegély és mintázat gombra kattintva egy legördülő menüt kapunk. Segítségével gyorsan és egyszerűen illeszthetünk szegélyt a kijelölt bekezdésnek egy tetszés szerinti, vagy akár minden oldalához
w7_szegely_m_1.jpg

A Szegély és mintázat menüpontot választva a Szegély és mintázat párbeszédpanel Szegély lapján beállíthatjuk a szegély típusát, a vonal stílusát, vastagságát, színét és helyét is.

w7_szegely_mint_1.jpg

Ha az egész bekezdésnek szeretnénk szegélyt beállítani, akkor a Hatókör listából a bekezdést kell választani. Ha csak egy szövegrésznek, akkor a szöveget.
A Típusnál találhatók különböző, előre elkészített típusok Nincs szegély, Körül, Árnyék, Térhatás és Egyéni. Ha a bekezdésnek csupán meghatározott oldalához vagy oldalaihoz akarunk szegélyt illeszteni, akkor az Egyéni típust kell választanunk. Ekkor külön-külön lehet beállítani az egyes oldalakhoz tartozó szegélyeket.
A Nincs szegély ikonra kattintva törölhetjük a korábban beállított szegélyeket.

Ha egy bekezdés körüli margótól margóig tartó szegélyt szeretnénk rövidebbre venni, akkor ezt a bekezdést bal és jobboldali behúzásával oldhatjuk meg.

w7_szegely_behuz.jpg

Az Oldalszegély fülre kattintva az oldaladnak is készíthetünk szegélyt.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.