logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Többszintű felsorolás

A többszintű felsorolást úgy kell elképzelni, mint egy könyv fejezeteit. Vannak benne főfejezetek és a főfejezeteknek alfejezetei. Az alfejezeteknek is lehetnek további alfejezetei, ezek az alsóbb szintek.
Minden bekezdést a TAB billentyű megnyomásával lehet alsóbb szintre helyezni. A TAB billentyű ismétel megnyomásakor a bekezdés megint egy szinttel lejjebb kerül. A bekezdésünket eggyel magasabb szintre a Shift + TAB billentyűk együttes lenyomásával helyezhetjük.
A listaszint növelésére használhatjuk a Kezdőlapon a Bekezdés csoportban található w7_i_behuz_cs.jpg  Behúzás növelése gombot, listaszint csökkentésére pedig ugyanitt a w7_i_behuz_n.jpg  Behúzás csökkentése gombot.

w7_felsorol_szam_tobbsz_1.jpg

Többszintű felsorolás készítésének lépései:
1.Ki kell jelölni a bekezdéseket, amit felsorolássá szeretnénk alakítani.
2.A Kezdőlapon a Bekezdés csoportban található Többszintű felsorolás gomb segítségével elkészíthető a felsorolás. w7_i_behuz_tobbszintu.jpg
A Többszintű felsorolás gomb jobb szélén lévő háromszögre kattintva megjelenő legördülő menüben több számformátum közül választhatunk.

w7_felsorol_szam_tobbszintu_1c.jpg

Az Új többszintű lista definiálása menüpontban beállíthatjuk listánk jellemzőit. Első lépésként ki kell választani a módisítandó szintet. A Számformátum és a Pozíció csoportokban, mindig a kiválasztott szint jellemzőit tudjuk módosítani.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.