logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Vázlat nézet

A Word a dokumentum szerkezeti felépítését jeleníti meg.
A Vázlat nézet elrendezés a Nézet menüszalag Vázlat parancsával vagy a státusz sor Vázlat ikonjával választható ki.

w7_nezet_vazlat_1.jpg

A szövegszerkesztőnek ez az üzemmódja segít a hosszabb dokumentum szerkezetének helyes kialakításában is.

w7_nezet_vazlat.jpg

Hosszabb dokumentumok esetén érdemes a dokumentum vázlatának kialakításával kezdeni munkánkat, majd a megfelelő részleteket, fejezeteket később kidolgozni. Vázlat nézetben áttekinthetjük a dokumentum szerkezetét, valamint a címsorok húzásával áthelyezhetjük, másolhatjuk és átszervezhetjük a szöveget.
Vázlat nézetben összecsukhatjuk úgy a dokumentumot, hogy csak a fő címsorok legyenek láthatóak, ha pedig az összes címsort és a szövegtörzset is szeretnénk látni, kibonthatjuk a dokumentumot. A laphatárok, élőfejek és élőlábak, grafikus elemek és hátterek vázlat nézetben nem jelennek meg.
Vázlat nézetben a fődokumentumokkal végzett munka is egyszerűbb. A fődokumentumok a hosszú dokumentumok szerkesztésében segítenek.
(vázlat nézet: Ebben a nézetben a dokumentum címsorai a dokumentumstruktúrában megadott szintjüknek megfelelő behúzással jelennek meg. A Vázlat nézetet fődokumentumokkal is használhatjuk.)
(fődokumentum: Olyan dokumentum, amely több különálló fájlt (vagy aldokumentumot) foglal magában. Alkalmazása főként a több részből álló dokumentumok, például fejezetekből álló könyvek készítésénél, szerkesztésénél előnyös.)Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.