logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Helyi menü

A helyi menü (vagy környezetfüggő menü) akkor jelenik meg, ha jobb egérgombbal kattintunk egy kijelölt szövegen, egy képen, egy eszköztáron vagy az állapotsoron….

A helyi menü a képernyő kijelölt területéhez kapcsolódó parancsokat sorolja fel.

Ha például egy begépelt szövegrészt kijelölünk és jobb egérgombbal kattintunk fölötte, akkor a képen látható helyi jelenik meg a kijelölt szövegrészre végrehajtható parancsokkal. (Kivágás, Másolás, Beillesztés..)

w7_helyi_menu2.jpg

Ha egy menüpont neve után egy nyíl található, akkor a nyílra mutatva megjeleníthetjük a menüponthoz tartozó további lehetőségek listáját. Az almenüpontokat egyszeres kattintással tudjuk kiválasztani.

A Word 2007 felhasználói felületének újdonsága Minipult, amely a leggyakrabban használt formázási parancsokat teszi gyorsan elérhetővé.

A dokumentumban egy a kijelölt szövegrészre mutatva fölötte halványan megjelenik a Minipult. Ha rámutatunk jól láthatóvá válik. Azokat a formázási lehetőségeket tartalmazza, amelyek a kijelölt szövegrészre alkalmazhatók.

(helyi menü: A kijelölt elemre vonatkozó parancsokat tartalmazó menü. A helyi menü megjeleníthető a kijelölt szövegre vagy objektumra az egér jobb gombjával kattintva., vagy nyomjuk meg a SHIFT+F10 billentyűkombinációt.)Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.