logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Oldalszegély

A Lap elrendezése menüszalag Oldalháttér csoportjában az Oldalszegélyek gombra kattintva oldalszegélyek hozzáadásával díszíthetjük dokumentumokat. Az Oldalszegélyek beállítása a bekezdések formázásánál megismert módon történik.


w7_oldalszegely_beall_3.jpg


A bekezdéseknél megismert beállításokhoz képest egy új lehetőséget találunk az oldalszegélyek esetében. Itt lehetőségünk nyílik képek használatára is. A kis képekből összeálló szegélyek segítségével díszes meghívókat, üdvözlőkártyákat készíthetünk.

w7_oldalszegely_beall_1a.jpgHa csak az oldal bizonyos szélein – például csak a alján – szeretnénk szegélyt megjeleníteni, akkor a Típus csoportban az Egyéni elemre kell kattintanunk. Ezt követően a Minta területen kiválaszthatjuk a megfelelő oldalt vagy oldalakat. A beállított oldalszegélyek képernyőn való megjelenítéséhez a nyomtatási elrendezés nézetet használhatjuk. A szegélynek az oldalon elfoglalt pontos helyét, is megadhatjuk a Beállítások gombra kattintva. A viszonyítási pont lehet a lap széle vagy pedig a szöveg széle.

w7_oldalszegely_beall_4.jpg


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.