logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Oldaltörés beszúrása, törlése

Miután egy oldal megtelik szöveggel vagy grafikus elemekkel, a Word elhelyez egy automatikus oldaltörést. Az oldaltörés az a hely, ahol az egyik oldal véget ér, és egy másik kezdődik.
Ha egy szövegrész, egy fejezetet vagy egy képet mindenképp új oldalon szeretnénk elhelyezni, akkor a CRTL + ENTER billentyűkombinációval vagy a Beszúrás menüszalag Oldalak csoportjában az Oldaltörés gombra kattintva szúrhatunk be egy oldaltörést. A szövegkurzor aktuális pozíciója után így új oldal kezdődik függetlenül az előző oldal tartalmától.

w7_oldaltores_1.jpg

Az új oldalak beszúrásával óvatosan kell bánni! A szöveg további módosítása után előfordulhat, hogy az előző oldalon üres marad, vagy csupán egy-két soros szöveget tartalmaz.
A Word a dokumentum megjelenítésénél Nyomtatási elrendezés nézetben is figyelembe veszi a beállított nyomtató tulajdonságait és beállításait. Ha dokumentumunkat később egy másik nyomtatón nyomtatjuk ki az elrendezés és akár az oldalak száma is változhat. Dokumentumunkat célszerű a használni kívánt nyomtató beállításaival készíteni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor nyomtatás előtt ellenőrizni a nyomtatási képét.
Oldaltörés törlése:
A szövegkurzorral az oldaltörés előtti oldal legvégére állunk, és megnyomjuk a DEL billentyűt.


Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.