logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Bekezdések kezelése

Bekezdésnek nevezzük az ENTER -től ENTER -ig tartó szövegrészt. jele: w7_enter.jpg
Nagyon sok beállítást bekezdések egészére tudunk alkalmazni, ezért célszerű bekezdéseinket egyben kezelni. Pl. Sorkizárt szöveg esetén a bekezdés sorainak bal és jobb szé-le egy vonalba esik, csak az utolsó sor lesz rövidebb a többinél. Ha minden sor végére ENTERT ütnénk, akkor az összes sor vége össze-vissza állna.

w7_bekezdes_kezel_2.jpg

Egy bekezdésen belül a Word automatikusan töri a sorokat. Ha egy sor végére érünk, akkor a következő sorban folytatódik a szöveg.
Bekezdés megtörése:
A bekezdés kettéosztásához a szövegkurzorral álljunk a leendő törési pontra és nyomjuk meg az ENTER billentyűt.
Bekezdések összevonása:
Ha egy bekezdés elején álunk és megnyomjuk a BackSpace billentyűt, akkor az előző bekezdésjel törlődik, és a bekezdés összeolvad az előzővel.
Ha egy bekezdés végén állunk és megnyomjuk a DELETE billentyűt, akkor a következő bekezdésjel törlődik, és a bekezdés összeolvad az következővel.
Ha a bekezdés behúzást tartalmaz, akkor a BackSpace billentyű első leütésével a behúzást töröljük. A bekezdések összevonásához a BackSpace billentyű még egyszer meg kell nyomnunk.

A bekezdésekkel végzett műveletek előtt érdemes a Kezdőlap menüszalag Bekezdés csoportjában a Minden látszik gombra kattintva bekapcsolni a formázási szimbólumok megjelenítését. Így látjuk azt is, ha egy bekezdés jel elé véletlenül egy vagy több szóközt gépeltünk.

w7_bekezdes_kezel_1.jpg

Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.