logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Mentés másként


Ha új néven, más helyre vagy más formátumban szeretnénk elmenteni a szerkesztett dokumentumokat, akkor az Office menü Mentés másként menüpontját kell kiválasztanunk. A Mentés másként menüpont melletti nyílra kattintva a következő párbeszédpanelt láthatjuk.

w7_mentes_maskent_1.jpg

Ha más néven mentünk egy dokumentumot, akkor a régi dokumentum megmarad a háttértárolón. Az éppen szerkesztett dokumentumunk pillanatnyi állapota új néven lesz elmentve.
A következő lehetőségek közül választhatunk:
  1. Word-dokumentum: A dokumentum mentése az alapértelmezett fájlformátum-ban, ami Microsoft Word 2007 formátum. A kiterjesztése .docx lesz.
  2. Word-sablon: Egyéni sablon elkészítése, amit később felhasználható a további dokumentumoknál.
  3. Word 97-2003 verziójú dokumentum: Előző verziószámú szövegszerkesztő programok által felismerhető és használható formátum. A kiterjesztése .doc lesz.
  4. Bővítmények keresése más fájlformátumokhoz: Információ olyan bővítmé-nyekről, amelyekkel más formátumokban, például PDF formátumba mentheted a dokumentumod.
  5. Egyéb formátumok: Más fájltípusok kiválasztásához használható mentés.
Bármelyik pont kiválasztása után a Mentés másként párbeszédpanel jelenik meg, csak a Fájltípus listában lesz az általunk kiválasztott formátumnak megfelelő elem kiválasztva.

w7_mentes_ablak.jpg

  1. A Hely listában kívánt mappát, meghajtót vagy internetes helyet lehet kiválasztani.
  2. A mappalistában meg kell nyitni a mappát, amelybe menteni a fájlt.
  3. Meg kell adni a fájl nevét.
  4. A Mentés gomb megnyomásával dokumentum mentésre kerül.
A fájl nevét kiválaszthatjuk a meglévő fájlokat tartalmazó listáról is, de ekkor egy már létező másik dokumentumot írunk felül.


Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.