logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Általános lapok

Kezdőlap lap: A legtöbbet használt parancsok a menüszalag első lapján, a Kezdőlapon találhatók. A gombokként megjelenő parancsok a gyakori feladatok elvégzését támogatják, ilyen például a másolás és a beillesztés, a betűk formázása, igazítása.

kezdolap.jpg

Beszúrás lap: Itt található mindaz, amit egy munkafüzetben elhelyezhetünk. A legfontosabbak a képek, alakzatok, és a diagramok.

beszuras.jpg

Képletek: Minden számolással kapcsolatos funkciót ezen a lapon találhatunk meg.

kepletek.jpg

Adatok: Ezen a lapon található meg a szűrés, rendezés funkciók, amik fontos beállítások lesznek a feladatok megoldása során.

adatok.jpg

Lap elrendezése: A táblázattal kapcsolatos beállítási lehetőségeket tartalmazza.

elrendezes.jpg

Korrektura lap: Lehetővé teszi a lapvédelmek beállítását, változások követését és a nyelvi ellenőrzést.

korrektura.jpg

Nézet lap: Ezen a lapon beállíthatjuk a megjelenés nagyságát, nagyíthatunk, kicsinyíthetünk, és a lap elrendezését is meghatározhatjuk.

nezet.jpg

Környezetfüggő lapok: Környezetfüggő lapok csak abban az esetben jelennek meg, ha szükség van rájuk. Ha megjelennek, akkor nagyon megkönnyítik az adott művelethez szükséges parancsok elérését, és használatát. Például ,ha beszúrunk, majd kijelölünk egy képet a munkafüzetben, akkor megjelenik a Képeszközök / Formátum lap, ami megkönnyíti a kijelölt kép formázását.

kepeszkozok.jpg

Környezetfüggő lapok tartoznak a táblázatokhoz, rajzokhoz, diagramokhoz és grafikonokhoz is.Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.