logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

Excel munkakörnyezet

Programozott tananyag:


Az Excel 2007 megnyitása
Az Excel 2007 megnyitható bármely fájlkezelőben vagy az asztalon, egy táblázat nevére vagy ikonjára kétszer kattintva.

Az Excel 2007 megnyitása F1
Feladat

Excel 2007 program képernyő
Az Excel programablak részei: Címsor, Menüszalag, Szerkesztési felület, Cellahivatkozások megjelenítése, Munkalapok, Szerkesztőléc, Lapozó fülek, Gördítő sávok.

Excel 2007 program képernyő F1
Feladat

Táblázat felépítése, elemei
A táblázat elemi egysége a cella. A munkánkhoz szükséges adatokat egy cellában helyezzük majd el. Egy cella egy adatot tartalmaz

Táblázat felépítése, elemei T1
Feladat

Munkalapok kezelése
A munkaablak alján található munkalapok mellett elhelyezett munkalap beszúrása ikonra kattintva hozhatunk létre új munkalapot a munkafüzetünkben.

Munkalapok kezelése F1
Feladat

A menüszalag
A menüszalag lapjai a munkafüzetben használható funkcióknak egy adott típusához tartoznak, a lapokon elhelyezett parancsokat logikai csoportokba rendezték.

A menüszalag F1
Feladat

Speciális beállítások
A parancsok és beállítások száma több annál, mint amennyi elférhet egy-egy csoportban, ezért csak a leggyakrabban használt parancsok láthatók.

Általános lapok
A gombokként megjelenő parancsok a gyakori feladatok elvégzését támogatják, ilyen például a másolás és a beillesztés, a betűk formázása, igazítása.

Lapok F1
Feladat

Lapok T1
Feladat

Office menü
Az Excel munkaablak bal felső sarkában Office gombra kattintva a legördülő Office menüben megtaláljuk a fájlkezelő műveleteket.

Office menü T1
Feladat

Gyorselérési eszköztár
A munkafüzetek készítése közben általános vagy ismétlődő műveletek nyomógombjait tartalmazza, amelyek nem kötődnek a munka egy szakaszához.

Gyorselérési eszköztár T1
Feladat

Művelet visszavonása
Egymás után több műveletet is visszavonhatunk, a Visszavonás gombra többször egymás után rákattintva, de a mellette legördülő listából is kiválaszthatjuk, hogy meddig szeretnénk visszavonni a műveleteket.

Művelet visszavonása T1
Feladat

Helyi menü
Ha például egy cellát kijelölünk, és jobb egérgombbal kattintunk fölötte, akkor a képen látható helyi menü jelenik meg a kijelölt cellára végrehajtható parancsokkal.

Helyi menü T1
Feladat

Program bezárása
A bezárás előtt mindenképpen ügyelni kell arra, hogy elmentsük a munkafüzetet!

Program bezárása: T1
Feladat


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.