logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Munkalapok kezelése

Új munkalap létrehozása:
A munkaablak alján található munkalapok mellett elhelyezett munkalap beszúrása ikonra kattintva hozhatunk létre új munkalapot a munkafüzetünkben.

munkalapbesz.jpg

Az új munkalapnak nevet is adhatunk. Alapesetben a Munkaszám (pl Munka1) nevet kapják az új munkalapok. Ha szeretnénk más névvel ellátni, ami célszerű, hogy meg különböztethető legyen a tartalmunk, akkor a munkalap átnevezése funkciót kell használni.
Munkalap átnevezése: A beszúrt munkalap nevén az egér jobb gombját megnyomva elérhetővé válik az Átnevezés menüpont. Ha erre a menüpontra kattintunk, akkor a munkalap neve átírható a kívánt névre.
Munkalap másolása, mozgatása: Az egér jobb gombjával kattintsunk a munkalap nevén. A megjelenő menüpontok közül válasszuk a Másolás vagy áthelyezés… menüpontot! A választás után a következő ablakot láthatjuk:


munkalapmasol.jpg

Válasszuk ki azt a munkalapot, ami elé szeretnénk áthelyezni, vagy másolni a kijelölt munkalapot! Ha másolatot szeretnénk készíteni, és nem áthelyezni, akkor jelöljük be a Legyen másolat lehetőséget!
Munkalap törlése: A munkalap nevén jobb gombot nyomva, majd a Törlés menüpontot választva a művelet végrehajtható.
Váltás munkalapok között: Az egér bal gombjával kattintva a kívánt munkalapra állhatunk.Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.