logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Excel 2007 program képernyő

A program megnyitása után a következő képernyőt láthatjuk, ez a programablak:

kezdokep.jpg

A programablak részei:
  1. Címsor
  2. Menüszalag
  3. Szerkesztési felület, a táblázat, sorok, oszlopok
  4. Cellahivatkozások megjelenítése
  5. Munkalapok
  6. Szerkesztőléc
  7. Lapozó fülek
  8. Gördítő sávok

1. Címsor: A munkafüzet címét mutatja, és a program nevét, amivel megnyitottam.

2. Menüszalag: A menüsor segítségével használhatjuk az egyes funkciókat. Ikonos segítenek az egyes feladatok megoldásában.

3. Szerkesztési felület: a táblázat, sorok, oszlopok: Az a felület, ahol a táblázatunkat megszerkeszthetjük. Mindig az aktuális táblázat, munkalap látszik. A táblázat sorokból és oszlopokból áll. Függőlegesen helyezkednek el az oszlopok, vízszintesen a sorok. Az oszlopokat nagy betűkkel jelöljük, a sorokat számokkal.

4. Cellahivatkozások megjelenítése: Egy cellára az oszlop és sor azonosítójával hivatkozhatunk. Ezt az azonosítót láthatjuk mindig az aktuális cella esetén a jelölt helyen.

5. Munkalapok: Egy megnyitott munkafüzeten belül több munkalap is elhelyezhető. Ezek a munkalapok és nevük találhatók a jelölt helyen.

6. Szerkesztőléc: Ezen a helyen adhatod meg a számoláshoz használható képleteket, és függvényeket, amiről a későbbiekben részletesen szó lesz.

7. Lapozó fülek: A munkalapok között válthatsz a segítségükkel. Akkor kell használnod, ha olyan sok munkalapod van, hogy nem látszik a munkalapok között. Ebben az esetben a két nyíl segítségével léphetsz jobbra és balra a munkalapok között.

8. Gördítő sávok: Ha annyi adatot tárolsz a táblázatban, hogy nem fér ki a képernyőre, akkor a gördítő sávok segítségével léphetsz jobbra és lefelé a munkafüzetedben, így a nem látható adatok is láthatóvá válnak.
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.