logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

Fájlműveletek

Programozott tananyag:


Munkafüzet megnyitása
A CTRL+O billentyűkombinációval is megnyithatod, ahol ugyanaz a Megnyitás ablak jelenik meg, amit az egyes pontban már megismertél.

Munkafüzet megnyitása T1
Feladat

Létező munkafüzet megnyitása
A CTRL+O billentyűkombináció lenyomásával is megnyitható a kívánt fájl, mely használata során ugyanaz a Megnyitás ablak jelenik meg, ami az első pontban már bemutatásra került.

Létező munkafüzet megnyitása T1
Feladat

A legutóbbi munkafüzetek
Ha egy fájlt a Legutóbbi dokumentumok listán szeretnénk tartani, akkor a hozzátartozó rajszög ikonra kattintva rögzíthetjük.

A legutóbbi munkafüzetek T1
Feladat

Megnyitható fájltípusok
Az Excel 2007 képes megnyitni más fájltípusokat is, nem csak a saját típusát. Korábbi verziószámú Excel programmal készült fájlokat, és szövegfájlokat is megnyithatunk benne.

Megnyitható fájltípusok T1
Feladat

Munkafüzetek mentése
Az Excel az esetek többségében lehetőséget biztosít munkafüzeteinek helyreállítására, de sajnos nem mindig. Éppen ezért célszerű munkánkat mentéssel kezdeni!

Munkafüzetek mentése T1
Feladat

Munkafüzet mentése másként
Ha új néven, más helyre vagy más formátumban szeretnénk elmenteni a munkafüzetünket, akkor az Office menü Mentés másként menüpontját kell kiválasztanunk.

A Excel 2007 mentés F1
Feladat

A Excel 2007 mentés T1
Feladat

Munkafüzet bezárása
Ha történt bármilyen módosítás az utolsó mentés óta a munkafüzetben, esetleg még egyáltalán nem lett elmentve, akkor egy üzenet jelenik meg.

Munkafüzet bezárása T1
Feladat


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.