logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Beszúrás menüszalag segítségévelJelöljük ki azt a cellát, amiben számolni szeretnénk!A Képletek menüszalagra kattintva megtaláljuk a Függvénytár ikoncsoportot. Ebben a csoportban a különböző függvényeket kategóriákba sorolták. Ha nem tudjuk, hogy a keresett függvényünk melyik kategóriában található, akkor használjuk az általános varázslót. A Függvény beszúrása gombra kattintva a következő ablakot kapjuk:Ez az ablak a függvényvarázsló ablaka. A következő lépéseket kell követni, ha egy függvényt szeretnénk használni.

Amennyiben ismerjük a függvény nevét, használhatjuk a kereső ablakot. A Függvény keresése: felirat alatt található ablakba gépeljük be a keresett függvény nevét, majd nyomjuk meg a Keresés gombot! Ezután A függvény neve: felirat alatt a program a keresett függvény nevére ugrik.A keresett függvényt úgy is megtalálhatjuk, ha A függvény kategóriája: felirat mellett legördítjük a lehetőségeket. A Mind lehetőséget választva A függvény neve: felirat alatt található ablakban a beépített összes függvény megjelenik. A billentyűzeten nyomjuk meg a függvény kezdőbetűjét, így az első adott kezdőbetűs függvény nevére ugrik. Itt már könnyű megkeresni a kívánt függvényt. Bármelyik lehetőséget választjuk, mindkét esetben a függvény nevéhez jutunk. Ha megtaláltuk a keresett függvényt, akkor kattintsunk az OK gombra! Ezek után attól függően, hogy melyik függvényt választottuk a megfelelő függvény létrehozásához szükséges ablak jelenik meg.A típusfeladatokhoz használható függvényeket külön-külön mutatjuk be.
Függvény beszúrása szerkesztőléc segítségével


szerkesztolec.jpg

A szerkesztőléc mellett található fx jelölésre kattintva a függvényvarázsló ablaka ugyanúgy megjelenik, mintha menüpont segítségével hoztuk volna elő. Innen már ugyanúgy kell eljárni, mintha menüszalagról indítottuk volna el.Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.