logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Diagram formázása menüszalag segítségével

A Elrendezés menüszalagon a következő fontos beállítások találhatók:

cimkek.JPG

A diagramhoz tartozó diagramcím, tengelycímek, jelmagyarázat és a különböző feliratok állíthatók be.

A Diagramcím ikon segítségével azt lehet beállítani, hogy látható legyen-e a cím, és ha igen, hol helyezkedjen el a diagramhoz képest.

A Tengelycím ikon a tengelyekhez tartozó feliratokat kezeli. A kategória- és értéktengelyhez tatozó feliratok kapcsolhatók be és ki, majd a beállítás után átírhatók.

A Jelmagyarázat ikonnal az adatsorokat megnevező jelmagyarázat helye határozható meg. Kikapcsolható, vagy beállítható az elhelyezkedése.

Az Adatfeliratok ikon segítségével kiválasztható az adatfeliratok elhelyezkedése. Változtathatunk ezen a megjelenésen, ha nem az értéket, hanem a kategória feliratát, vagy az adatsor nevét szeretnénk a diagramon szerepeltetni, ekkor a További adatfelirat-beállítások menüpont segítségével választjuk.

Az Adattábla is bekapcsolható.

tengelyek_hatter.JPG

Állíthatunk a tengelyek megjelenésén, bekapcsolhatjuk a rácsvonalakat, amik az értékek leolvasását segítik, és ki-be kapcsolhatod a hátterét a diagramnak. Minden elkészült diagram esetén a jobb gombbal elérhető helyi menük is használhatók. Ki kell jelölni a diagramnak azt a részét, amit formázni szeretnénk, majd megnyomni a jobb gombot az egéren. Ez a lehetőség főként akkor hasznos, ha egyes terülteket külön szeretnénk formázni. Például szeretnéd átállítani a tengelyek beosztását, vagy a diagram színét. Minden egyes esetben a kijelölt objektum helyi menüjéből az objektum neve (ide az aktuálisan kijelölt terület megnevezése kerül) formázása menüpontot választjuk.Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.