logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

PowerPoint munkakörnyezet

Programozott tananyag:


PowerPoint program megnyitása
Az PowerPoint 2007 program többféleképpen megnyitható. Pl. Bármely fájlkezelőben vagy az asztalon, egy bemutató nevére vagy ikonjára kétszer kattintva.

PowerPoint program megnyitása F1
Feladat

A menüszalag
A korábbi PowerPoint verziók esetén az ablak tetején található menük és eszköztárak helyett most egy széles szalag húzódik végig a képernyőn, csoportokba gyűjtött parancsikonokkal.

A PowerPoint ablak felépítése
A PowerPoint programablak részei: Címsor, Menüszalag, Szerkesztési felület, Vonalzók, Állapotsor, Minta.

A PowerPoint ablak felépítése F1
Feladat

A menüszalag F1
Feladat

Gyorselérési eszköztár
A bemutató készítése közben általános vagy ismétlődő műveletek nyomógombjait tartalmazza, amelyek nem kötődnek a munka egy szakaszához.

Speciális beállítások
Egy csoport jobb alsó sarkában megjelenő ferde nyílra kattintva megjelenő dialógusablakban további beállítási lehetőségeket találunk.

Nézetek
A PowerPoint alkalmazásnak négy fő nézete van: a normál, a diarendező, a jegyzetoldal és a diavetíté nézet. A dianézetek a programablakot változtatják át bizonyos feladatok megoldása érdekében.

Nézetek T1
Feladat

Normál nézet
A normál nézet a fő szerkesztési nézet, amelyben megtervezhetők és elkészíthetők diáink.

Normál nézet F1
Feladat

Normál nézet T1
Feladat

Vázlat és a Diák lapok megjelenítése
A Vázlat és a Diák lapot tartalmazó ablaktáblában a Diák lap kiválasztható a Diák fülre kattintva, a Vázlat lap kiválasztható a Vázlat fülre kattintva.

Diarendező nézet
A diarendező nézetben a diák miniatűr képe láthatók. A diák sorrendje felcserélhető. Törölhetünk, beilleszthetünk diákat vagy létrehozhatunk új diákat.

Jegyzetoldal nézet
Normál nézetben is lehetőség van a jegyzeteink szerkesztésére, de Jegyzetoldal nézetben jobban áttekinthetők jegyzeteink.

Diavetítés nézet
A diavetítés nézet a teljes képernyőt elfoglalja, akárcsak egy valódi bemutató. Ebben a nézetben úgy tekinthetjük meg a bemutatót, ahogyan a közönség is látni fogja.

Nézetek F1
Feladat

Az alapértelmezett nézet beállítása
Rendszerint az alapértelmezett nézetet a fájlba mentett adatok határozzák meg. Normál nézetben a PowerPoint alapértelmezés szerint azt az ablaktáblát jeleníti meg, amely tartalmazza a Diák és a Vázlat lapot.

Az alapértelmezett nézet beállítása T1
Feladat

Diaminta nézet
Bármilyen változtatást is végzünk a diaminta nézetben, az minden dián megjelenik, ha a baloldalon az első, egyes számmal jelölt dia van kijelölve.

Diaminta nézet F1
Feladat

Program bezárása
A PowerPoint 2007 program bezárására három lehetőség van. Pl. Az Office gomb megnyomása után, a Kilépés a PowerPoint programból gombra kattintva.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.