logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Keresés


Előfordul egy rendszerben nem találunk egy állományt vagy egy könyvtárat. Jobb esetben ismerjük a fájlnév egész részét. A könyvtár és fájlkezelő programokat fel szokták szerelni keresési lehetőséggel. Az Intézőben is találunk erre lehetőséget. A keresési lehetőség több módon indítható:
„Start” menü → „Keresés”

vagy Intézőből: „Nézet” → „Böngészősáv” → „Keresés”


A fenti két esetben az Intéző baloldalán egy „Mit keres?” felirat alatt több lehetőség jelenik meg számunkra. Válasszuk fentről a harmadik lehetőséget: „Fájlt vagy mappát”. Az eddigi menü helyett két szövegdoboz és egy legördülő listadoboz jelenik meg. A legördülő listadobozban kiválaszthatjuk a keresés helyét. Ez valamelyik meghajtó, alapértelmezésben a C: meghajtó. Ha fájl neve alapján szeretnénk keresni, akkor a fenti szövegdobozba írjuk be a fájl nevét. Ha fájl tartalma alapján szeretnénk keresni a második szövegdobozba írjuk be a keresőszöveget. Nem kötelező kitölteni mindkét szövegdobozt.

Ha elkészültünk a „Keresés” gombra kattintva indíthatjuk a keresést.

Az eredményeket az Intéző ablak jobboldali sávjában találjuk.

Egyszerű fájlok esetén a fájl helye rögtön látható. Sokszor szeretnénk a fájlt tartalmazó könyvtárba lépni. Ehhez „Fájl” menü „Tartalmazó mappa megnyitása” menüpontot válasszuk.Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.