logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Fájlok (állományok) kezelése

Az operációs rendszerek lehetővé teszik egyszerű szöveges fájlok létrehozását. Ebben a részben azt nézzük meg, hogyan lehet ezt megtenni Intézőből. Új szöveges fájl hasonlóan a könyvtárakhoz a „Fájl” menü „Új” menüpontjában kezdeményezhető, „Szöveges dokumentum”-ot választva.
A kattintás hatására az Intéző jobboldalán a szöveges dokumentum ikonja jelenik meg, egy kis keretben pedig az „Új Szöveges dokumentum” felirat, ahol fájl nevét adhatjuk meg.


A fájlok törlése, átnevezése a könyvtárakhoz hasonlóan végezhető a „Fájl” menüből. Egy fájlnak üresen általában nem sok haszna van. A fájlokat tartalommal szeretnénk megtölteni. Egy dupla kattintással az elkészült állományon meg tudjuk azt nyitni szerkesztésre. A fájl szerkesztésénél az Intéző egy másik programot indít el, amelynek a neve Jegyzettömb. A Jegyzettömb egyszerű szöveges állományok készítésére és szerkesztésére használható program. Az szerkesztése után a Jegyzettömbben „Fájl” menü „Mentés” menüpontjával mentsük a lemezre annak tartalmát.


Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.