logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Az „Intéző” program

Fájlok és könyvtárak kezelésére a Windows az Intéző nevű programot biztosítja számunkra. Az „Intéző” a hagyományos lehetőségeken kívül gyorsabban is elindítható a többi programhoz képest. A „Start” menün a szokásos bal egérgomb helyett jobb egérgombbal kattintva egy kisebb menüt kapunk. Ennek egyik menüpontja az „Intéző”.Az Intéző alaphelyzetben két részre osztható, egy jobb és egy bal oldalira.


Baloldalon a könyvtárszerkezetet böngészhetjük. Vegyük észre, hogy mindig van egy aktuális könyvtár.
A két sáv felett egy szövegdobozban láthatjuk az aktuális könyvtárat, amelyet címsornak nevezünk.Az Intézőben többfajta nézet is elérhető a „Nézet” menüpontból kiindulva. Az egyik ilyen gyakran használt a beállítás a következő menü útvonalán érhető el: „Nézet” → „Böngészősáv” → „Mappák” Ezt nézetet bekapcsolva a jobboldalon is megjelennek a meghajtók és a fontosabb mappák. Ez nézet annyira kedvelt, hogy a „Start” menüben külön elérhetősége van: „Sajátgép” néven.A bal oldali böngészősávon kiválaszthatjuk azt a könyvtárat, amelynek szeretnék látni a tartalmát.


Ha csak egy könyvtárral szeretnénk feljebb menni a könyvtárszerkezetben, akkor azt az eszköztáron lévő „Fel” gombbal is megtehetjük.
Szótár


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.