logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

EU tagállamok


Most plakátot készítetek, amelyen táblázatos formában bemutatjátok az EU tagállamait. A legszebbet kitehetitek majd osztálytermetek falára.

FELADAT:

1.Készítsetek egy új dokumentumot A3-as oldalmérettel, és mentsétek el „EU_plakat” néven!
2.Az oldal első sorában nagy-nagy betűkkel szerepeljen a plakát címe: „Az Európai Unió tagállamai”!
A dokumentum többi része egy táblázat lesz. Nem a bal felső sarokban. Nem is középen. A sorok és oszlopok méretének, az alkalmazott betűméretek megadásakor törekedjetek arra, hogy a rendelkezésre álló helyet maximálisan használjátok ki. Az egyes országok adatait messziről el lehessen olvasni!
3.A táblázat első sorának celláiba a következőket írjátok: Az ország neve; A csatlakozás éve; Államforma; Hivatalos nyelv; Terület; Népesség; Pénznem; Zászló.
4.A szükséges adatokat http://hu.wikipedia.org/ oldalain megtaláljátok, de használhattok más forrásokat is.
5.A zászlók elkészítésénél egy megkötés van: A zászlók színeit a cellák háttérszíneinek beállításával adjátok meg. Csak akkor illesszetek be képet a táblázatba, ha egy zászlót nem lehet különböző háttérszínű cellákból összeállítani (pl. Portugália zászlaja)!
6.Végül közösen válasszátok ki a feladat kiírásának leginkább megfelelő plakátot!


JÓ TUDNI!

A zászlók készítéséhez szükséges cellákat többféleképpen is elkészíthetitek, de ha a leggyorsabb megoldást szeretnétek alkalmazni, akkor olvassátok el a következő oldalt: -> Táblázat rajzolása .


FORRÁSOK:


http://hu.wikipedia.org/
......


ITT A SEGÍTSÉG!

Ha valamit nem tudsz, azt megnézheted a tananyagban vagy a szótárban:

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.