logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Bemutató képekkel

Sokszor elegendő, ha mondanivalónkat csak egymás után vetített képekkel szemléltetjük. Ez otthon is előfordul, amikor egy nyaralás után, az utazás során készített képeket vetítjük le családtagjainknak, ismerőseinknek, esetleg zenei aláfestéssel, áttűnésékkel vagy éppen animációkkal színesítve a bemutatót.


FELADATOK:

A történelem órára készülő első bemutatótok csak címeket és képeket fog tartalmazni. A videón szereplő prezentációt kell elkészítenetek és bővítenetek egy kicsit. A bemutató képeit tömörítve megtaláljátok az oldalon.


A.) FELADAT:

1.Hozzatok létre az asztalon egy könyvtárat „Gorog” néven!
2.Töltsétek le a gorog_kepek_1.zip állományt, és másoljátok a „Gorog” nevű könyvtárba, majd tömörítsétek ki ott!
3.Készítsetek egy bemutatót „Gorog” néven! A bemutatótok, a lehető legjobban hasonlítson a videón szereplő mintára (képek elrendezése, háttérszín, szöveg formázása…)!
4.Az egymást követő diák, kattintásra jelenjenek meg a képernyőn!
5.Áttűnések használatával színesítsétek bemutatótokat!
B.) FELADAT:

1.Egészítsétek ki elkészült bemutatótokat a következő diákkal: Spárta - Katonai nevelés - Spártai és athéni fegyverzet - Spártai és athéni hoplita – Periklész - A görög-perzsa háborúk – Thermopüle - Szalamisz és Plataia - Makedón Alexandrosz - Alexandrosz birodalma - Kereskedelem a hellenisztikus világban - Alexandria- könyvtár - A makedon birodalom szétesése.
2.Az új diákhoz az interneten gyűjtsetek képeket.FORRÁSOK:Tömörített mappa Képek (ZIP: 1,6 MB)

ITT A SEGÍTSÉG!


Ha valamit nem tudsz, azt megnézheted a tananyagban vagy a szótárban:


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.