logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Bemutató tananyagvázlat

A tanárnak és a tanulóknak is sokat segít, ha egy összetettebb ismeretanyagnál, nem csak a kivetített képekkel tesszük változatosabbá az órát, hanem bemutatjuk a tananyag vázlatát is, és az informatika eszközeivel kiemeljük az egyes események sorrendjét és összefüggéseit.


FELADATOK:

Következő prezentációnk, már nem csak képekből fog állni, hanem komoly szerep jut majd a szövegnek, és a szövegek megfelelő elrendezésének is. A videón szereplő prezentációt kell elkészítenetek és bővítenetek egy kicsit. A bemutató képeit, és szövegét tömörítve megtaláljátok az oldalon.
A.) FELADAT:

1.Hozzatok létre az asztalon egy könyvtárat „Okori_kelet” néven!
2.Töltsétek le a okori_kelet_szoveg.txt okori_kelet_kepek.zik állományt, és másoljátok a „Okori_kelet” nevű könyvtárba, majd tömörítsétek ki ott!
3.Készítsetek egy bemutatót „Okori_kelet” néven! A bemutatótok, a lehető legjobban hasonlítson a videón szereplő mintára (képek elrendezése, háttérszín, szöveg formázása…)!
4.A dia hátterének formázásakor két színből álló színátmenetet használjatok a következő RGB kódok beállításával: 1. szín = Vörös: 91; Zöld: 124; Kék: 199; 2. szín = Vörös: 0; Zöld: 36; Kék : 99;
5.A szöveg megjelenítésére egy dián maximum két szövegdobozt használhattok. Az elsőbe kerül a cím, a másodikba pedig az össze többi szöveg.
6.Üres sorokat, egymást követő szóközöket nem tartalmazhat egyik szövegdoboz sem. A szöveg pozicionálását a behúzások, a térközök és a sorközök beállításaival oldjátok meg.
7.Áttűnések és egyéni animációk használatával színesítsétek bemutatótokat!
8.Az egymást követő diák, kattintásra jelenjenek meg a képernyőn! A egyéni animációk automatikusan kövessék egymást!
B.) FELADAT:

1.Egészítsétek ki elkészült bemutatótokat a következő témakörökkel: EGYIPTOM; ASSZÍRIA(ie. X. sz. –ie. 612); FÖNÍCIA; PALESZTINA; Óperzsa birodalom; INDIA; KÍNA;
2.Az új fejezetekhez az interneten gyűjtsetek képeket. A szöveges tartalom összeállításához forrásként használhatjátok történelem tankönyveteket, füzeteteket és az internetet is.FORRÁSOK:Tömörített mappa Képek (ZIP: 0,4 MB)

Forrásszöveg Forrásszöveg (ZIP: 1,3 KB)

ITT A SEGÍTSÉG!


Ha valamit nem tudsz, azt megnézheted a tananyagban vagy a szótárban:

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.