logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
menüMENÜ   

SorműveletekSorok kijelölése táblázatban:

A sorokat akkor kell kijelölnünk egy táblázatban, ha az egész sort érintő változtatást szeretnénk elvégezni. Ilyen például a törlése, új sor beszúrása, vagy a magasságának állítása. A kijelölés elvégezhető a sorazonosító számra kattintva, melynek következtében az egész sor kijelölt állapotba kerül.

Ha több, összefüggő sort szeretnénk egyszerre kijelölni, akkor az egér segítségével az első sorazonosítóra kattintva, majd az egeret a kijelölés irányába mozgatva a kívánt jelölés megoldható.

Nem összefüggő sorok kijelölése esetén a CTRL billentyű lenyomása mellett végezhetjük el a kijelölést!


Sorok beszúrása:

A sorazonosítón jobb gombbal kattintva a megjelenő helyi menüből kiválasztható a Beszúrás menüpont. Ebben az esetben az éppen kijelölt sor fölött megjelenik egy új sor.


Sorok törlése:

A sorazonosítón jobb gombbal kattintva, a megjelenő helyi menüből a Törlés menüpontot választva, a kijelölt sort törölhetjük. Ha a sort magát nem szeretnénk eltüntetni, csak a tartalmát, akkor válasszuk a Tartalom törlése menüpontot!

Sormagasság állítása:

A sorazonosítón jobb gombbal kattintva, a megjelenő helyi menüből a Sormagasság menüpontot választva egy ablakban megadható a sormagasság. A kívánt magasságot írjuk be az ablak megfelelő helyére!

Ha több sornak szeretnénk ugyanazt a magasságot adni, akkor jelöljük ki őket egyszerre, és használjuk a sormagasság állítása műveletsort!

Sormagasságot egér segítségével is állíthatunk. Ha két sort elválasztó vonalra állunk az egérrel a sorazonosítókat ábrázoló sávban, majd lenyomjuk az egér bal gombját, akkor az egeret felfelé mozgatva kisebbre, az egeret lefelé mozgatva pedig nagyobb értékre állíthatjuk a sorok magasságát.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.