logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag
visszaVISSZA   
menüMENÜ   

Munkafüzet mentése másként

Ha új néven, más helyre vagy más formátumban szeretnénk elmenteni a munkafüzetünket, akkor az Office menü Mentés másként menüpontját kell kiválasztanunk.
A Mentés másként menüpont melletti nyílra kattintva a következő képernyőt látjuk:

mentmaskent.jpg

Választhatunk a következő lehetőségek közül:
  1. Excel-munkafüzet: A fájl mentése Excel munkafüzetként. A fájl kiterjesztése .xlsx lesz. Megnyitása 2007-es Office programmal lehetséges.
  2. Makróbarát Excel munkafüzet: A munkafüzet mentése XML-alapú fájlformátumban.
  3. Bináris Excel-munkafüzet: A munkafüzet mentése bináris fájlformátumban, amely gyors betöltésre és mentésre van optimalizálva.
  4. Excel 97-2003 verziójú munkafüzet: Előző verziószámú táblázatkezelő programok által felismerhető és használható formátum.
  5. OpenDocument-számolótábla: A munkafüzet mentése OpenDocument formátumban.
  6. PDF vagy XPS: A munkafüzet egy példányának közzététele PDF- vagy XPS- fájlként.
  7. Egyéb formátumok: Más fájltípusok kiválasztásához használható mentés.
Bármelyik pont kiválasztása után a következő ablakot látjuk:

mentmas.jpg

A Hely (1) felirat mellett található legördíthető menü segítségével választhatjuk ki a helyet, ahova menteni szeretnénk, majd nevet kell adni a fájlnak, és megnyomni a Mentés (2) gombot! Így a munkafüzetet elmentettük a megfelelő helyre. Ha más formátumban szeretnénk menteni, akkor a Fájltípus (3) felirat mellett található menüt kell legördíteni, és kiválasztani a megfelelő formátumot!Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.