logó INFORMATIKA
Ingyenes elektronikus tananyag

Műveletek mezőkkel

Programozott tananyag:


Mező hozzáadása táblához
A Navigációs ablakban dupla kattintással megnyitva egy táblát, majd az Új mező felvétele oszlopfejlécre kettőt kattintva beírjuk a mező nevét, majd a mezőnév alatti cellába beírjuk a tárolni kívánt adatot.

Mező hozzáadása mezősablon segítségével
A Mezősablon egy előre meghatározott tulajdonságokkal rendelkező mezőterv.

Mező hozzáadása mezőlista segítségével
Ha az adatbázis egy már meglévő mezőjét szeretnénk felhasználni, akkor azt kiválaszthatjuk a Mezőlistából.

Mező hozzáadása F1
Feladat

Mező hozzáadása-T1
Feladat

Mező törlése
Mező törlésekor az egyes rekordok ezen mezőjében található adatok is törlődnek. A mező törlése végleges, visszavonhatatlan művelet!

Mező törlése T1
Feladat

Adattípus automatikus meghatározása
Ha adatot írunk be egy új oszlopba, az Access a beírt információ alapján állapítja meg a mező típusát.

Adattípus beállítása
Az Adatlap lap Adattípus és formázás csoportjában az Adattípus listából kiválaszthatjuk a kívánt típust, a Formátum listából pedig a kívánt formátumot.

Adattípus beállítása F1
Feladat

Mezőtulajdonságok
A Mezőtulajdonságok csoportban beállíthatjuk azokat a tulajdonságokat, amelyek a mezők megjelenéséért, viselkedéséért felelősek.

Mezőtulajdonságok F1
Feladat

Beviteli maszk
A beviteli maszk határozza meg a felhasználó számára, hogy az adatokat milyen formátumban vihet be az adatbázisba. A maszkok literális karakterek és helyőrzők halmazai.

A beviteli maszk felépítése
A beviteli maszk három részből áll, amelyek pontosvesszővel vannak elválasztva. Az első részt kötelező megadni, a többit nem. Az első rész maga a maszk, mely helyőrző, illetve literális karakterekből áll.

Beviteli maszk T1
Feladat

Beviteli maszk készítése 1
Kattintsunk arra a mezőre, amelyre beviteli maszkot szeretnénk alkalmazni, majd a Mezőtulajdonságok csoportban a Beviteli maszk tulajdonságmezőbe.

Beviteli maszk készítése 2
Adjuk meg a beviteli maszkot, vagy a Beviteli maszk varázsló elindításához kattintsunk a mező végében látható Szerkesztés gombra.

Beviteli maszk készítése 3
Válasszunk a felsorolt formázott tételekből, és a maszk megtekintéséhez kattintsunk a próba mezőbe, majd kattintsunk a Tovább gombra. A maszk módosításához adjuk meg az új karaktereket.

Beviteli maszk készítése 4
A Beviteli maszkban adjuk meg a literális karaktereket.

Beviteli maszk készítése 5
Miután a Tovább gombra kattintottunk, adjuk meg, hogy a maszkolási karaktereket is kívánjuk e tárolni az adatokkal, majd kattintsunk ismét a Tovább gombra, majd a Befejezés gombra.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.